Συντήρηση Ξυλινων Επιπλων Μπαμπού Εξωτερικών Χωρών


Χρήσιμες συμβουλές για τη συντήρηση μπαμπού ξύλινων επίπλων εξωτερικου χώρου

Τα όμορφα καλοκαίρια, η βεράντα και ο κήπος μας καλούν να τα απολαύσουμε όλες τις στιγμές της ημέρας. Καθώς όμως οι περισσότεροι επικεντρωνόμαστε στην αγορά πρακτικών και καλαίσθητων επίπλων, ξεχνάμε δυο καθοριστικούς παράγοντες στην επιτυχία και διάρκεια ζωής της επιλογής. Το υλικό κατασκευής των επίπλων και τη συντήρηση του.

Μπορούμε εύκολα να πούμε ότι τα ξύλινα και ειδικά τα έπιπλα μπαμπού, είναι τα αγαπημένα όλων για δυο πολύ απλούς λόγους. Αρχικά, είναι φυσικά υλικά που εναρμονίζονται πλήρως με τον εξωτερικό χώρο, χαρίζοντας μια ζεστασιά στο περιβάλλον ιδανική για στιγμές χαλάρωσης. 

Επιπρόσθετα, είναι πολύ ανθεκτικά στα καιρικά φαινόμενα και ακόμα κι αν παλαιώσουν το οπτικό αποτέλεσμα που προσφέρουν εξακολουθεί να είναι αισθητικά υπέροχο. Ωστόσο, για τη μέγιστη αξιοποίηση τους, ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε για τη συντήρηση ξύλου εξωτερικού χώρου.

Η συντήρηση επίπλων μπαμπού και ξύλου είναι μια απλή διαδικασία, η οποία όμως πρέπει να γίνεται σε σχετικά συχνή βάση. Τα έπιπλα αυτά, όχι λόγω υλικού, αλλά  εξαιτίας της μεγάλης έκθεσης στον ήλιο, την υγρασία και κυρίως της κακής αποθήκευσης τους, έχουν μεγάλες πιθανότητες να ξεθωριάσουν. Για τον λόγο αυτό, καλό είναι κάθε ένα με δυο χρόνια να τα περιποιείστε. Αγοράστε προστατευτικό βερνίκι ή κάποιο ειδικό λάδι για μπαμπού ή για ξύλινα έπιπλα κήπου, και περάστε με ένα πινέλο όλη την επιφάνεια.

Αν χρειαστεί επαναλάβετε τη διαδικασία δυο φορές. Ωστόσο, προτού τα βάψετε, φροντίστε να έχετε διορθώσει όλες τις ίνες που πιθανόν έχουν χαλάσει. Αυτό μπορείτε να το κάνετε εύκολα χρησιμοποιώντας μια δυνατή κόλλα. Διορθώστε οποιαδήποτε άλλη φθορά με τα ειδικά υλικά για επισκευή μπαμπού που θα βρείτε διαθέσιμα στην αγορά και καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες σας. 

Τέλος, κατά τη διάρκεια του χειμώνα προσπαθήστε να μεταφέρετε τα έπιπλα σε κάποιον ασφαλή από καιρικά φαινόμενα και υγρασία χώρο, ή αν δεν έχετε μέρος, σκεπάστε τα με ένα προστατευτικό, αδιάβροχο πανί.

Αφού λοιπόν, έχετε εξασφαλίσει ένα σωστά λουστραρισμένο σαλόνι που προστατεύει το μπαμπού από όλους τους σκληρούς εχθρούς της φύσης, η υπόλοιπη φροντίδα για το μέγιστο της περιποίησης του περιορίζεται σε απλά πράγματα καθαριότητας. Όπως όλα τα αντικείμενα, έτσι και τα έπιπλα εξωτερικού χώρου συνηθίζουν να μαζεύουν αρκετή σκόνη η οποία όμως απομακρύνεται εύκολα με ένα ξεσκονόπανο.

Εάν πάλι είναι λερωμένα, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι με χλιαρό νερό και φυσικό σαπούνι. Ξεβγάλετε εύκολα με λάστιχο και αφήστε τα έπιπλα να στεγνώσουν κάπου γρήγορα και εις βάθος, ώστε να μην μείνει υγρασία.

Όσον αφορά τις καρέκλες, η συντήρηση τους είναι εξίσου εύκολη. Ωστόσο, στις μπαμπού καρέκλες, λόγω της πλέξης και της έντονης χρήσης τους, συνήθως συσσωρεύονται βρωμιές μέσα στην ύφανση τους. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιήστε μια παλιά, μαλακή οδοντόβουρτσα ή μια απαλή βούρτσα για να τις απομακρύνετε ακόμα και από τα πιο δυσπρόσιτα σημεία.

Οικολογικά λοιπόν και λειτουργικά, προσδίδουν έναν τόνο εξωτικής ομορφιάς στον εξωτερικό σας χώρο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές για τη συντήρηση μπαμπού και θα έχετε ένα υπέροχο σαλόνι εξωτερικού χώρου που θα συντροφεύσει πολλές όμορφες στιγμές, για πολλές σεζόν!






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδη Φουσκωτών Παιχνιδιών Θαλάσσης - Η Χαρά του Παιδιού

Κρεβάτια Παραλίας και Ξύλινα Μπαρ για Beach Bar με Άνεση και Στυλ